-
Čas přípravy15 min
-
Doba vaření25 min
-
Porce6
-
Celkový čas40 min
Borůvky je úžasné lesní ovoce, které uzrává v období mezi červencem a srpnem. Pokud jste si nasbírali dostatek borůvek, připravte si tuto vláčnou litou buchtu s borůvkami.
Nadýchaná bublanina s borůvkami je jednoduchý recept na dezert z čerstvých borůvek. Bublaninu má rád jak manžel, tak mé děti a skoro každý rok ji připravuji podle tohoto receptu. Manžel má rád i bez borůvek, takže připravuji půl na půl s borůvkami. Recept je hrníčkový, tedy jako hlavní měřítko pro suroviny používám hrníčky. 🙂
Suroviny na borůvkovou bublaninu
- 4 vejce
- 1 hrnek cukru
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek mléka
- 1 prášek do pečiva
- 3/4 hrnku oleje
- borůvky podle chuti
- na vymazání plechu: máslo, polohrubá nebo hrubá mouka
Postup přípravy lité bublaniny s borůvkami
- Nejprve oddělte žloutky od bílků a žloutky ušlehejte s cukrem.
- K ušlehaným žloutkům přidejte hladkou mouku, mléko, prášek do pečiva, olej a vše promíchejte.
- Z bílků si vyšlehejte sníh, který opatrně vmíchejte do těsta.
- Plech si vyložte pečícím papírem nebo vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Do plechu vylijte směs a navrch přidejte borůvky.
- Bublaninu pečte 180°C 30-35 minut dozlatova. Po upečení nechte bublaninu vychladnout, nakrájejte ji na středně velké kousky.
- Někdo bublaninu ještě posype moučkovým cukrem.
Chutnala vám nadýchaná bublanina s borůvkami? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Nadýchaná bublanina s borůvkami
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review